Önirónia, szarkazmus meg Én

Önirónia, szarkazmus meg Én

Álljunk csak meg!

2020. március 30. - fiatalfeleseg

Igen, igazából ennyi lenne a kérés.
   Te mennyit tűnődtél azon, hogy néha annyira jó lenne megállítani az időt? Hogy úgy érzed,  a tested 2 nappal az agyad előtt jár? Ismered azt a hátborzongató érzést, amikor valamit nagyon szeretnél és egyszer csak összejön? Ja, hogy nem így gondoltad? Én sem. Sőt, merem állítani, hogy senki sem.
   Nem akarok jönni ilyen 'carpe diem' dumával, aki ismer, tudja, hogy egyáltalán nem jellemző rám ez a fajta gondolkodás mód. Viszont hiszek abban, hogy minden helyzetben, amibe sodor minket az élet meg kell találni a szépet, a jót. Akkor is, ha piszkosul nehéz…
smile-2001662_1920.jpg
   De mégis hogy lehetne megtalálni a jót most? Emberek halnak meg tömegesével, többezer beteg, túlterhelt egészségügyi dolgozók, hirtelen óriási lett a munkanélküliség, a pedagógusok a hajukat tépik az online oktatástól, a kisvállalkozók a tartalékjaikat élik fel... Ebben van bármi, amit betudhatnánk egy falatnyi jónak? Nem.
                                                                *                      *                      *
Azt gondolom, hogy az érzelmeinket mi uraljuk, szív és elme kéz a kézben vizsgálja a körülöttünk forgó világ történéseit. Bár egyénileg érzünk, de érezhetünk azonosan másokkal. Szóval 1-1 élethelyzet kiválthatja belőled és a legjobb barátodból is ugyanazt az érzelmi reakciót. Tudod mit figyeltem még meg? Hogy egy rossz dolog könnyebben hozza ki az emberekből ugyan azt, mint egy jó.

Híradós példa:
1. Autóbalesetet szenvedett egy 22 éves fejér megyei férfi. Szomorú, mindenkit megráz.
2.Hármas ikrek születtek Szombathelyen, az anya és a babák is jól vannak. Elmosolyogsz halványan, de még a 22 éves fejér megyei srácot gyászolod.

Valós örömet, valós boldogságot csak akkor élhetünk meg igazán, ha az a jó velünk vagy szeretteinkkel történik. Pont. Magyarázhatnám, de szerintem értitek, hogy miről beszélek. Próbálom levezetni az eszmefuttatásomat minél egyszerűbben és érhetőbben, kiálts, ha nincs meg.
Azt szeretném kinyögni, hogy Neked kell megtalálni a saját életedben azt, ami boldoggá tud tenni, ami miatt sikeres tudsz maradni és erős, akkor is, ha most az egész Föld is gyengélkedik.
Elhangzottak a szádból mostanában ezek a mondatok?

-Majd megtanulok angolul, ha picit több időm lesz.
-Tavaszi szünetben összerámolom a padlást, előbb nem lesz rá alkalmam.
-Nem olvastam még el a könyvet, amit kölcsönadtál. Egyszerűen nincs szabad 10 percem!
-Nagyon guszta, de nem főzöm meg, annyira macerás!
-Az a napi fél óra edzés sem fér sokszor bele!
-Vajon tudok még gitározni? Évek óta nem vettem elő!
-Jó lenne egyszer nem csak Karácsonykor társasozni!

planner-4884740_1920.jpgA felsorolást Te is, én is tudnánk még folytatni. Mindenkinek vannak könnyedebb és fajsúlyosabb tervei, vagy inkább halogatnivalói. Írj listát, hogy miket szeretnél elérni az otthon töltött idő alatt. Írj egy másikat is, hogy ha végre minden újra normális lesz, akkor miket fogsz csinálni!
   Ha teheted, segíts ott, ahol tudsz. Találd meg a módját hogy hogyan, hiszen mások építésével mi magunk is épülünk. Használd ki az idődet hasznosan, így javadra lesz az otthon töltött idő. Most ezzel tehetsz a legtöbbet, légy résen!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalfeleseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8115572048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása